tokotien-07.jpg

Het is nu exact twee jaar geleden dat Jantine en Paul van TokoTien hun horecaconcept voor het eerst uittestten. Dat deden ze bij restaurant The Chick in Mechelen. Ze huurden daar de keuken voor een maand om de Mechelaars te laten proeven van hun Indonesische keuken. De pop-up was een succes én vooraleer ze het wisten stonden ze begin februari met de sleutels van hun pand in de hand.

Waarom TokoTien, waarom Indonesische keuken? 

Paul en Jantine zijn beide opgegroeid in Nederland. Daar is het normaal dat je naast een Chinees restaurant ook een Indonesische toko hebt. “Iets wat in Vlaanderen helemaal niet zo gekend is”, vertelt Paul. “Die smaken zitten zo in ons verweven en dat wilden we heel graag delen met onze klanten”. 
TokoTien is geen doorsnee restaurant, het is een dark kitchen. Dat betekent alleen een keuken, geen restaurant. “Je moet het zien als een eetwinkel, met een kleine ontvangstruimte waar klanten hun bestelling kunnen ophalen”, vertelt Jantine. 

 

Hun allereerste professionele keuken

Een partner kiezen voor de installatie van je professionele keuken, daarvoor ga je niet over één nacht ijs. Het is een weloverwogen keuze. Zeker bij Jantine en Paul, omdat dit hun allereerste keuken is. Het duo liet daarom verschillende leveranciers over de vloer komen. Hun ideeën legden ze allemaal samen en zo gingen ze aan het brainstormen. Het resultaat: de ideale keuken op papier. De keuze voor juiste leverancier volgde vlak daarna. 
“We wilden koste wat kost 24u service hebben. Er moet gelijk iemand staan als er problemen zijn”, benadrukte Jantine. “We zochten een groot bedrijf, een kleiner bedrijf dat werkt met onderaannemers. Daar voelde we ons voor dit project niet prettig bij”, zegt Paul. “Daarnaast wilden we graag samenwerken met een bedrijf uit de buurt. En we kenden natuurlijk de keuken van Kitchco bij The Chick. Daarvan weten we dat er kwaliteit geleverd wordt. Dat zorgde ervoor dat elk van deze kleine plusjes, één grote plus maakte”, vertellen ze enthousiast. Omwille van deze redenen kozen ze in zee te gaan met Kitchco.


Totaalrenovatie met projectmanagement

Bij de ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst bleek dat TokoTien verder ook voor andere zaken kon rekenen op de bedrijvengroep waar Kitchco deel van uitmaakt. Onder leiding van de project manager Stijn verzorgde Bumaco Group de volledige renovatie, met onder andere: 

  • Verwarming en koeling van de ruimtes via airco door Bumaco
  • Professionele keukeninrichting en apparatuur door Kitchco
  • Maatwerk van Inoxplus
  • Sanitair door Heatco
  • Elektriciteit door Electrico
  • Coördinatie van alle werken: afbraak tot afwerking

Als we Jantine en Paul vragen naar de samenwerking dan zeggen ze: “We zijn daar heel erg blij om. Op die manier heeft de Bumaco Group ons begeleidt en kwamen ze ook echt wel met ideeën. De betrokkenheid van het bedrijf is heel groot. Je merkt de commitment en trots waarmee de collega’s werken. Plus, we hebben onze project manager Stijn verschillende keren een e-mail gestuurd om hem te laten weten dat alles zo netjes werd achtergelaten op de werf. 

tokotien-10.jpg
tokotien-13.jpg
20221108-2q3a5196.jpg
tokotien-4.jpg
20221108-2q3a5191.jpg
tokotien-5.jpg